Älkää käyttäkö feminismiä väärin

Olette varmaan huomanneet, että monet ihmiset pilkkaavat feministejä ja vetävät esille naurettavia juttuja heistä. Silloin on usein kyse siitä, että feminismiä on käytetty (ainakin meidän mielestämme) väärin. Olemme kuulleet monia ikäviä juttuja feministeistä, esimerkiksi sellaisen, että joku joka nimitti itseään feministiksi oli tehnyt abortin, kun hän oli saanut tietää tulevan lapsensa olevan poika. Hän väitti, että miehet ovat hirviöitä, eikä hän siten halunnut synnyttää uutta hirviötä maailmaan. Aivan kauheaa. Ei se ollut feminististä.

Täällä Suomessa on juuri nyt meneillään sellainen naurettava juttu. Suomi on vapaa maa, ja ilmaisemme nyt selvästi, että oma kantamme tähän asiaan on se, että koko juttu on hyvin typerä. Nimittäin liikennemerkkien muuttaminen. Alun perinhän esimerkiksi miehen näköinen hahmo ylitti suojatietä. Nyt se korvataan tikku-ukolla.

Mutta miten voidaan sanoa, että tuo henkilö on mies? Miten henkilöä voidaan pitää naisellisena tai miehekkäänä? Eikö se ukkeli siinä liikennemerkissä muka olisi yhtä hyvin voinut olla nainen? Tai ihan mikä tahansa muukin? Sehän on täysin epäfeminististä, että määritellään, miltä miehen kuuluu näyttää. Kyllä miehellä voi olla myös siro vartalo. Ja naisella lihaksikas. Eikä siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä. Ja sitä paitsi mitä väliä sillä on, minkä sukupuolen edustaja on liikennemerkissä? Ketä tavallista kaduntallaajaa ihan oikeasti edes kiinnostaa? Harva jää tuijottelemaan kylttejä ja miettimään tarkemmin niiden suurenmoista sanomaa tai sitä, onko tuo nyt mies vai nainen vai joku muu.

Siis ihan tosi, jossain naiset eivät saa käydä koulua. Jossain vaimoja saa laillisesti raiskata. Ja sitten jotkut neropatit päättävät, että hei, muutetaanpas kaikki Suomen liikennemerkit! No onpas ihan hirmuisen fiksua. Eihän niitä rahoja olisi voinut paremminkaan käyttää.

Tietoja feminsti

Victoria ja Amelia, lifestyle is feminism 👌
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *